Fit in Deutsch 1 Yönergesi 1

Fit in Deutsch 1 Yönergesi

Fit in Deutsch 1 Yönergesi

Fit in Deutsch 1 sınavı dünya genelinde Goethe Institut tarafından, 16 yaşına kadar gençlerin katılabildiği, ortalama 120 ders Almanca görmüş olan gençler arasında uygulanan uluslararası bir sertifika sınavıdır. Bu sertifika dünya genelinde geçerlidir. Sınav genel ölçütlere göre uygulanır ve değerlendirilir.

Sınava Goethe Institut tarafından belirlenen sınav yerinde uygulanır. Sınavdan önce adaya herhangi bir hazırlık süresi verilmez

Fit in Deutsch 1 Sınavı, Dillere İlişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesinde tanımlanan altı basamaklı derecelendirmenin ilk ve en kolay basamağıdır. A1 başlangıç dil seviyesini simgeler..

Bu sınavda adayın yanıtlandırması gerektiği bölümler şunlardır:

  • Dinleme (Hören) – 20 Dakika
  • Okuma (Lesen) – 20 Dakika
  • Yazma (Schreiben)–20 Dakika
  • Konuşma (Sprechen) – 15 Dakika

Dinleme, Okuma ve Yazma (kurşun kalem kullanılmadan) cevap anahtarına işaretlenirken, sadece konuşma 2 adet gözetmen ve 4 aday ile birlikte sözlü anlamda gerçekleştirilir. Özel ihtiyaçlı ve engelli adaylarda süre duruma göre uzatılabilir.

Fit in Deutsch 1 Sınavı başlamadan önce gözetmenler her türlü evrağı hazırlar, imzaları alır ve kimlik kontrolünü yapar. Gözetmenler daha sonra da sınav ile ilgili açıklama da yapabilirler.

Sınav, önce yazılı kısım ile başlar. Bu sınavda sırasıyla Dinleme, Okuma ve Yazma yer almaktadır.

Dinleme de gözetmen bir ses kaydı dinletir ve öğrenciler kendilerini bekleyen sorulara doğru yanıt vermeye çalışırlar. Bu bölümde en fazla 18 Puan alınabilir. Alınan her doğru puan da 1.5 Puan katsayı ile çarpılır. Yarım puanlar ise tam puana tamamlanmaz.

Okuma bölümünde adaylarıiki tane okuma parçası beklemektedir. Bu okuma parçalarını okuyarakyine doğru olan yanıtları vermeye çalışacaklar. Bu bölümde belirli ölçütlere göre en fazla 12 puan toplanabilir. Her doğru cevap için 1 Puan alınabilir.

Yazma bölümünde ise adaylar kendilerini bekleyen bir mektubu yada E-Postayı okuyup bunu belirli kalıplar çerçevesin de yanıtlandırmalılar. Bu bölümde aday en fazla 12 Puan alabilir. Bu bölümün puanları iki gözetmen tarafından verilir.

Aday sınavın hangi bölümünde olursa olsun son 5 dakikayı muhakkak kontrole ayırmayı unutmamalıdır.

Konuşma bölümü de 3 farklı bölümden oluşan bir sınavdır. Her bölüm 5 dakika sürmektedir ve her bölümde adayı bekleyen farklı bir işlem söz konusudur.

Birinci bölümde aday kendisini 8 cümle ile tanıtır. İkinci bölümde adaylar birbirlerine soru sorup bunları yanıtlarlar. Üçüncü bölümde ise adaylar birbirlerinden ya rica da ya da talep de bulunurlar.

Konuşma bölümlerinin puanları da iki gözetmen tarafından verilir. Bu bölümde de aday en fazla 18 Puan alabilir.

Alınan Puanlardan sonra:

60 – 50 arası puan alanlar “pek iyi”

49 – 40 arası puan alanlar “iyi”

39 – 30 arası puan alanlar “orta”

29 – 0 arası puan alanlar “başarısız” sayılırlar.


Buna da bakın

Almanca Konuşma Kartları - Einkaufen 5

Almanca Konuşma Kartları – Einkaufen

  Sitemizin bu bölümünde Start Deutsch A1 (diğer adıyla Aile Birleşimi) Sınavının konuşma bölümünde karşınıza …

Bir Cevap Yazın

error: İzinsiz Kopyalanamaz.