Start Deutsch 1 (Aile Birleşimi) Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 1

Start Deutsch 1 (Aile Birleşimi) Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Start Deutsch 1 (Aile Birleşimi Sınavı) Nedir?

Alman Hükümeti Almanya’ya yerleşmek isteyen, evlenip Almanya’ya gelin veya damat olarak gidecek olan veya Almanya’da yaşayan çocuklarının yanına yerleşmek isteyen vatandaşlara 2008 yılında bir uyum yasası çıkardı.

Bu yasaya göre yukarıda bahsedilenlerden herhangi bir tanesini yapmak isteyenler Start Deutsch 1 yani Aile Birleşimi Sınavına girmek zorundadırlar. Ancak bu sınavı başaranlar Almanya’da oturum hakkına olurlar.

 

Start Deutsch 1 (Aile Birleşimi Sınavında) Başarılı Olabilmek İçin Kaç Puan Almam Gerekir?

Bu sınavda 100 Puan üzerinden en az 60 Puan aldığınız takdirde sınavı geçmiş olursunuz.

 

Start Deutsch 1 (Aile Birleşimi Sınavını) Kazanırsam Hemen Oturum Alabilir Miyim? Alman Konsolosluğu Başka Şartlar Arıyor Mu?

Sınavı geçmeniz oturum almanız için yeterli değil. Evlenip gideceğiniz kişinin evi kira ise kira kontratını bakılır. Oturacağınız evin de 40 m2 den küçük olmaması gerekir.

Almanya’ya gidecek olan kişi Almancayı hemen iyi konuşamayabilir. Büyük olasılık ilk bir kaç ay evde oturacağınız ve işsiz olacağınız için evleneceğiniz kişinin son üç aylık maaş bordrosuna da bakılır. Eşinizin Maaşının en az 1350 Avro olması tavsiye edilir.

Tüm ev ve maaş durumlarının uymamasında o anki durumu veya eşinizin diğer durumlarına bakılır.

 

Almanya’ya İlk Gittiğimde Sigortam Olacak Mı?

 

Sigortanız Almanya’daki eşiniz tarafından gittiğiniz zaman karşılanacaktır.

 

Start Deutsch 1 (Aile Birleşimi Sınavına) Kimler Katılabilir?

 

Bu sınava 18 yaşını doldurmuş adaylar katılabilmektedirler. 18 yaşın altındaki adaylar sınavda çıkabilecek güncel konuları anlayamadıkları durumunda yapacakları itirazda kabul edilmemektedir. Bu nedenle adayın en az 18 yaşında olmanız tavsiye edilmektedir. 17 yaşında olanlar ise ailesinin yazılı iznini alarak sınava girebilmektedirler.

Start Deutsch 1 (Aile Birleşimi Sınavından) Çocuklarımda Yararlanabilir Mi?

 

18 yaşını aşan çocuklar ise aile birleşimine dahil olmazlar. 12 yaşını geçmiş çocuklar ise ayrı yeten uyum sınavına tabi tutulurlar. Aileden de çocuğunun yaşantısını garanti almaları istenmektedir.

 

Aile Birleşimi İçin Almanca Bilgimi Belgelemek Zorunda Mıyım?

Almanya’ya gitmeden önce mutlaka bir A1 Kur sınavına girmeniz gerekmektedir. Start Deutsch 1 Sınavı bu seviyeyi belgeleyebileceğiniz tek sınavdır. Bu sınava şehrinizde bulunan telc kurumlarında veya Ankara, İzmir ve İstanbul’da Goethe Institut’larda girebilirsiniz. İzmir Goethe Institut duruma göre 1 – 1.5 ayda bir Antalya’ya gelip bu kent’te de sınav yapmaktadır.

 

Sınavlara ortalama 15 – 20 gün öncesinden başvurmanız gerekmektedir. Lütfen gittiğiniz Almanca kursunun bu konu da size danışmanlık verip vermediğini sorunuz.

 

Yabancı Dil Kursu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

 

Gittiğiniz Yabancı Dil Kursunda herhangi bir Almanca kursuna katılmak yerine Almanca Aile Birleşimi kursu olmasına ve bu yönde eğitim almanıza dikkat edin. Arada muhakkak bir fark olacaktır. Ayrıca Goethe Institut’lar birçok yabancı dil kursunu sürekli davet ederek Aile Birleşimi sınavı konusunda kurs sahipleri ile öğretmenlerini sürekli bilgilendirmekte ve eğitmektedir.

Start Deutsch 1 (Aile Birleşimi) Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 2

Start Deutsch 1 Sınavı (Aile Birleşimi Sınavı) Hangi Bölümlerden Oluşmaktadır? Bunlar Nelerdir?

Almanca Aile Birleşimi Sınavı dinleme, okuma, yazma ve konuşma olmak üzere dört farklı bölümden oluşmaktadır.

 

Dinleme bölümünde size konuşmalar, anonslar ve telesekreter mesajları dinletilmektedir. Bu bölümde 15 soru bulunmaktadır. İlk 6 soru da her parçayı iki kere dinleyip doğru olan şıkkı işaretlemeniz gerekmektedir. İkinci bölümde 4 soru bulunmaktadır ve her parça sadece bir defa dinletilmektedir. Üçüncü bölümde 5 sorudan oluşmaktadır ve burada da her soru iki defa dinletilmektedir. Bu bölüm 20 dakika sürmektedir. Okuma bölümünde verilen parçaları okuyup doğru yanıtlandırmanız gerekmektedir. Bu bölüm dinleme bölümü ile benzerlik göstermektedir ve bu bölümde de 15 soru bulunmaktadır. Bu bölüm 25 dakika sürmektedir. Yazma bölümünde Almanya’da karşınıza çıkacak olan ve herhangi bir yerde muhakkak kullanacağınız başvuru formlarını doldurmanız ve ayrı yeten verilen bir mektuba yanıt vermeniz gerekmektedir. Bu bölüm 20 dakika sürmektedir. Konuşma bölümünde de adayın kendisini tanıtması, soru sorabilmesi, yanıt verebilmesi ve rica da bulunması gerekmektedir. Bunun için kelime kartları ve resimli kartlar adaylara dağıtılmaktadır. Bu bölüm 15 dakika sürmektedir.

 

Her bölümde doğru olan şıkları sınav kâğıdına değil de cevap anahtarına işaretletmeniz önemlidir.

 

Vizeye Ne Zaman Başvurmalıyım?
Sertifikayı kazandığınızı öğrendiğiniz andan itibaren (tabi diğer evraklarında bu arada tamamlanmış olması gerekmektedir) hemen Konsolosluğu arayıp sizin için uygun olan ilk tarihe vize randevusu almanızı tavsiye ederiz. Bazı konsolosluklar 2-3 ay sonrasına randevu vermektedirler.

 

Alman Konsolosluğunda Nelerle Karşılaşacağım?

 

Alman konsolosluğunda vize görüşmesine girdiğinizde vize memuru sizinle Türkçe konuşacaktır. Almanya’da nasıl bir yaşantı sürmek istediğinizi, beklentilerinizi, hayallerinizi öğrenmek isteyecektir. Daha sonra ki aşamada sizinle Almanca konuşacaktır ve temel düzeyde bazı sorular soracaktır. Bu sorular öğrendiğiniz konular ile alakalı olup oldukça basittir. Aile Birleşimi sınavını kazanan bir aday bu sorulara zaten kolaylıklı yanıt verebilmektedir. Bu konuda kesinlikle heyecanlanmamanız çok önemlidir. Çünkü sorulan sorulara yanıt verememeniz durumunda vize memuru sizden Almanca kursuna tekrardan gitmenizi isteyebilir.

 

Start Deutsch 1 (Aile Birleşimi Sınavı) Sertifikasının Geçerliliği Ne Kadardır?

 

Aslında bu konuda resmi bir açıklama olmaması rağmen Almanlar sertifikalarının ömür boyu geçerli olduğunu belirtmektedirler. Fakat Alman konsolosluğu sertifikayı kazandığınız tarihten 6 ay sonrasına kadar vize vermektedir. Bu konuda süreye dikkat etmenizi ve sertifikayı kazandığınız tarihten vize başvurusuna kadar geçen süreyi çok uzatmamanızı rica edeceğim.

 

Start Deutsch 1 (Aile Birleşimi Sınavının) Ücreti Ne Kadar?

 

Sınav Harcı, Kargo Ücreti ve Havale Ücretiyle birlikte ortalama 220 TL’yi bulmaktadır. Başvuru esnasında vesikalık resim ve kimlik fotokopisi de gerekmektedir.

 

Aile Birleşimi Kursuna Gitmeden Önce Neler Bilmeliyim?

  1. Gittiğiniz kursun Goethe Institut sertifikalarına öğrenci hazırlayıp hazırlamadığını, bu konu da yeteri kadar bilgi ve deneyim ile materyallerinin olup olmadığını lütfen öğrenin.
  2. Dersinize girecek olan öğretmenin de bu konuda bilgi sahibi olup olmadığını öğrenin.
  3. Almanca öğretmeni ile muhakkak tanışın ve ona özellikle son sınav hakkında sorular sorun. Net cevaplar verebiliyorsa sınav hakkında bilgidir demektedir.

Buna da bakın

Almanca Konuşma Kartları - Einkaufen 6

Almanca Konuşma Kartları – Einkaufen

  Sitemizin bu bölümünde Start Deutsch A1 (diğer adıyla Aile Birleşimi) Sınavının konuşma bölümünde karşınıza …

Bir yorum

  1. Merhaba almanca A1sertifikam konsolosluk trafindan Kabul edilmiyor.sinava benim gidigimi dusunduerini soylediler.ne yapmliyim

Bir Cevap Yazın

error: İzinsiz Kopyalanamaz.