Grosses Deutsches Sprachdiplom C2 Uygulama Yönergesi 1
almancam

Grosses Deutsches Sprachdiplom C2 Uygulama Yönergesi

Goethe Zertifikat C2: Grosses Deutsches Sprachdiplom C2

Grosses Deutsches Sprachdiplom C2 sınavı da yine Goethe Institut tarafından dünya genelinde uygulanan bir Almanca sertifika sınavıdır. Bu sınav diğer bütün sınavların en üst basamağıdır ve adı üzerinde C2 seviyesini kapsamaktadır.

Ülkemizde de İstanbul, Ankara ve İzmir deki Goethe Institut merkezlerinde bu sınavlara girilebilir. Ayrıca İzmir Goethe Institut her ay Antalya’ya kadar gelip burada da sertifika sınavı uygulamaktadır. Bu konu da Goethe Institut ile iletişime geçip uygun olan sınav tarihleri konusunda bilgi alabilirsiniz.

Goethe Institut diğer Sınavlarda olduğu gibi bu sınav ile ilgili bilgileri ve dökümanları kendi Web sitesinde yayınlamaktadır. Örnek bir sınavı dahi dinleme modeliyle birlikte bulabilirsiniz.

Diğer sınavlarda da olduğu gibi bu sınavda da aynı kural geçerlidir: Goethe Institut’un Web sitelerinde en son yayınlanan sınav örnekleri daima geçerli olan sınav örnekleridir.

Grosses Deutsches Sprachdiplom C2 sınavları ile Alman vatandaşlığı arasında herhangi bir bağlantı bulunmamaktadır. Bu sınavları kazanan adaylar Almanya da oturum elde etme, Alman vatandaşlığını kazanma, Almanya da iş bulabilme… gibi hiçbir hakka sahip olamazlar.

Sınavlar İçin Adaylara Önerilen Yaş Aralığı:

Fit 1: 10 YAŞ ve üstü
Fit 2: 10 YAŞ ve üstü

Goethe Zertifikat B1 für Jugendliche: 12 YAŞ ve üstü

Start Deutsch A1: 16 YAŞ ve üstü
Start Deutsch A2: 16 YAŞ ve üstü

Goethe Zertifikat B1 / B2 / C1: 16 YAŞ ve üstü

Goethe Zertifikat C2: 18 YAŞ ve üstü

Yukarıda adı geçen sınavlara daha küçük yaşlarda da başvurabilir ve katılabilirsiniz. Fakat sınavların ağırlık dereceleri ve konu dağılımları sınavlara göre yapıldığı için ileride oluşabilecek bir itiraz durumunda itirazınız kabul edilmemektedir.

Grosses Deutsches Sprachdiplom C2 sınavına katılmak için herhangi bir Almanca kursuna gitmeniz gerekmemektedir. Ayrıca kendinize güveniyorsanız sınava direk bu seviyeden de başlayabilirsiniz. Fakat sınava girmeden önce sınav merkezi ile görüşmenizi ve Web sitesini detaylı bir şekilde incelemeniz tavsiye edilmektedir.

Grosses Deutsches Sprachdiplom C2 Sınavına katılmadan önce sınav ile ilgili istenen evrakları tamamlamanız ve sınav ücretiyle birlikte en kısa süre de bölgenize bakan Goethe Instut’a göndermeniz tavsiye edilmektedir. Geç ulaşan ve sınav ücreti yatırılmayan, geç yatırılan adayların başvuruları iptal edilmektedir.

Özel gereksinimi olan engelli adayların da sınava girmeden önce sınav merkezi ile iletişime geçip gereksinimi konusunda bilgi vermesi gerekmektedir. Goethe Institut’un her engelli aday için bir hazırlığı bulunmaktadır.

Sınav tarihleri her zaman Goethe Institut Tarafından belirlenir. Sınavın nerede ve saat kaçta yapılacağı da yine öyle. Bu nedenle sınav merkezi ile sınavdan önce muhakkak iletişime geçilmelidir. Sınava ancak başvurusu kabul edilen adaylar alınmaktadır. Aday Sınavdan önce hastalanırsa hastalık durumuna göre yapılan incelemelerde sınav ücreti iade edilmekte yada aday bir sonra ki sınava katılabilmektedir. Aksi durumda adayın sınav ücreti iade edilmemektedir. Aynı durum aday Sınavdan çıkarıldığı takdirde de yine söz konusudur.

Aday Sınava girmeden muhakkak kimlik kartını ve her türlü duruma karşılık ehliyet vb. başka bir kimlik kartını da yanında bulundurmalıdır. Goethe Institut yetkilileri bazen kimlik dışında başka bir kimliğe de bakma Hakkı’na sahiptirler.

Aday sınav esnasında sınav salonunu terk edebilir ama tekrar içeri giremez. Böyle bir durumda sadece sınavı yaptığı ve cevap formuna doldurduğu kadar geçerlidir sınavı.

Grosses Deutsches Sprachdiplom C2 Sınavı’nda uygunsuz davranışlar içerisinde bulunan her aday Sınavdan çıkarılmaktadır. Sınavının değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ise sınav görevlileri karar vermektedir. Bu durumlarda aday bir sonra ki sınava 3 aydan önce girememektedir.

Aday sınava girmekten vazgeçerse ödediği Ücret iade edilmemektedir.

Aday sınavda başarılı olamaması durumda istediği kadar sınava Başvuruda bulunabilir.

Grosses Deutsches Sprachdiplom C2 sınav sonuçları sınava girilen sınav merkezi tarafından açıklanır. Sınav sonuçları daha önceden öğrenme gibi bir durum söz konusu değildir.

Eğer aday sınav esnasında gözetmenden rahatsız olur veya kuşku duyarsa bunu anında yada en geç sözlü sınava girmeden önce sınav sorumlusuna bildirmek zorundadır. Aksi taktirde daha sonra yapılan itirazlar kabul edilmeyecektir.

Diğer itirazlarınızı da Sınavdan en geç 1 hafta sonra sınav merkezine yazılı olarak bildirmek zorundasınız. Aksi taktirde itirazınız kabul edilmeyecektir.

Sınava giren aday sınavı kayıp etmesi durumunda sınav kağıdına bakma Hakkı’na sahiptir. Sonuçlar 12 yıl süreyle sınav merkezinde saklanır ve daha sonra imha edilmektedir.

Bir Cevap Yazın

error: İzinsiz Kopyalanamaz.