Avusturya (Viyana) Yurt Dışı Üniversite Gezisi (24 - 29 Haziran 2024) 1

Avusturya (Viyana) Yurt Dışı Üniversite Gezisi (24 – 29 Haziran 2024)

Gezi Programının PDF Dosyası: Avusturya (Viyana) Üniversite Gezisi – Haziran 2024

24 Haziran 2024 – Pazartesi

Antalya Hava Limanı Dış Hatlar 1 no’lu Terminal içerisindeki SunExpress Bürosunun önünde buluşuyoruz.

Bagaj ve Pasaport işlemlerimizin ardından SunExpress’a ait bir uçakla Avusturya’nın başkenti Viyana’ya uçuyoruz. 2,5 saatlik bir yolculuğun ardından Viyana’ya varıyoruz.

Hemen bizi bekleyen otobüsümüz ile Otel’e hareket ediyoruz. Eşyalarımızı bıraktıktan sonra da Viyana’yı keşfe çıkıyoruz. Belvedere Sarayı, Viyana Şehir Merkezi, Stephansdom Katedrali, Kapalı Yol, Binicilik Okulu, Avusturya Ulusal Kütüphanesi, Meclis Binası, Viyana Belediyesi ve Hundertwasser Haus yürüyerek gezeceğimiz noktalar arasında.

Tabii ki bu kadar yorulmanın üzerine grubumuza serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeğinin ardından dinlenmek üzere Otelimize geri dönüyoruz.

 

25 Haziran 2024 – Salı

Sabah erkenden kahvaltımızı yapıyoruz ve metro ile Dünya’daki en iyi 100 üniversiteden birisi olan Viyana İşletme ve Ekonomi Üniversitesini ziyarete ediyoruz. Viyanın en yeni ve en modern kampüsüne sahip olan bu üniversitenin içerisinden pek çok fikrin ortaya çıktığını yapacağımız gezi de göreceksiniz.

Öğleden sonra ise Tıp ve Diş Hekimliği konusunda isim yapmış olan Sigmund Freud Üniversitesini gezeceğiz. (Burası özel bir üniversitedir.)

Bu günün akşamında ise Viyana’nın eğlenceli tarafını da yaşayacağız. Madame Tussauds Bal Mumu Heykeli Müzesini gezdikten sonra Prater Eğlence Parkında doyasıya zaman geçireceğiz.

Akşam ise otelimize döneceğiz.

 

26 Haziran 2024 – Çarşamba

Sabah erkenden kahvaltımızı yapıyoruz ve tramvay ile Dünya’daki en iyi 100 üniversiteden birisi olan Viyana Üniversitesini ziyarete ediyoruz. 2023 Fizik Nobel Bilim Ödülünü alan öğretim üyesinin de bulunduğu üniversitenin oldukça tarihi bir yapısı ve eğitim sistemi bulunmaktadır.

Yaklaşık 2 saatlik turumuzun ardından Viyana şehir merkezine hareket ediyoruz ve yemek molası veriyoruz.

Öğleden sonra ise sizlerle Tuna nehri kenarında ufak bir gezintiye çıkıyoruz. Daha sonra ise Viyana’nın en büyük A.V.M.’si olan Donauzentrum da sizlere serbest zaman veriyoruz.

Akşam ise otele dönüyoruz.

 

27 Haziran 2024 – Perşembe

Sabah erkenden kahvaltımızı yapıyoruz ve tramvay ile S.A.E. Üniversitesini ziyaret ediyoruz. Bina şeklinde olan bu üniversitenin öğrencilerin mezun olur olmaz en geç 4 ay içerisinde iş teklifi alıyorlar. Film yapımcılığı, Ses Mühendisliği, Online Marketing, … gibi sayısız bölümün olduğu bu üniversitedeki bölümler oldukça ilgi çekicidir.

Öğleden sonra ise Viyana Teknoloji Müzesine hareket ediyoruz ve burada 2 saat geçiriyoruz. Buradan da Maria Hilfer Caddesinde gezintiye çıkıyoruz ve caddenin tadını doyasıya çıkarıyoruz.

Son olarak Stephansdom’a kadar yürüyoruz ve Viyana’ya veda ediyoruz.

 

28 Haziran 2023 – Cuma

Odalarımızı temiz ve düzenli bıraktıktan sonra oda kartlarımızı en geç saat 10.00’a kadar Resepsiyona teslim ediyoruz.

Bizi bekleyen otobüs ile Hava Limanına hareket edip, Antalya uçağını beklemeye başlıyoruz. Antalya’ya vardıktan sonra ise Antalya Hava Limanı Dış Hatlar 1 no’lu Terminalin çıkışında hepinize teşekkür ediyoruz.

 

Gezi Ücreti                                       :                                           1100 Euro

Gezimiz Antalya çıkışlı bir gezidir ve kontenjan ile sınırlıdır. 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt yaptırabilirsiniz.

 

Gezi Ücretine Dahil Olanlar        :

  • Antalya – Viyana – Antalya uçak bileti
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı Transferi
  • Şehir İçi Toplu Ulaşım Bedeli
  • Yurt Dışı Sağlık ve Seyahat Sigortası
  • Viyana Teknoloji Müzesi + Madame Tussaud Bal Mumu Heykelleri Müzesi giriş ücreti
  • Viyana Üniversitesi giriş ücreti
  • Rehberlik Bedeli
  • 2 ve/veya 3 kişilik odalarda Otel konaklaması. (1 kişilik odalarda konaklamak isteyenlerden ücret farkı alınacaktır.)
  • Sabah Kahvaltıları

 

Gezi Ücretine Dahil Olmayanlar:

  • Bahşişler (Zorunlu değildir. İsteğe göre verilmektedir.)
  • Öğlen ve Akşam yemekleri.
  • Yurt Dışı Çıkış Vergisi
  • Vize ücreti 150 Euro. (Yeşil ve Gri Pasaport sahibi öğrenciler, A.B. Vatandaşı öğrenciler ile gezi tarihinde hali hazırda geçerli Schengen vizesi olacak olan öğrencilerin vize ücreti ödemelerine gerek yoktur.Vize Danışmanlarımız size yardımcı olacaktır.)

Önemli Notlar: Avusturya oldukça disiplinli, sakin ve nezih bir ülkedir. Avusturya’da akşam saatlerinde çocukların ve gençlerin sokakta dolaşması hoş karşılanmaz. Saat 22.00’den sonra odalardan gürültü gelmesi durumunda 200 Euroluk bir para cezası, odalarda sigara içilmesi durumunda da 6000 Euroluk bir para cezası ile karşı karşıya kalınmaktadır. Oteller bu durumunda öğrencilerden 50 Euro’luk bir depozito ücreti almaktadır. Odaya herhangi bir zarar verilmekdikten ve kurallara uyulduktan sonra bu depozito ücreti çıkışta öğrencilere iade edilmektedir.

Üniversite isimleri 2023 Tur Programına göre verilmiştir. 2024 yazının programında üniversitelerin müsaitlik durumuna göre değişebilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için 0506 / 908 18 49 no’lu telefonu arayınız.

Gezi Programının PDF Dosyası: Avusturya (Viyana) Üniversite Gezisi – Haziran 2024

 

Bir Cevap Yazın

error: İzinsiz Kopyalanamaz.