Fit in Deutsch 2 Sınav Yönergesi 1
almancam

Fit in Deutsch 2 Sınav Yönergesi

Fit in Deutsch 2 Sınav Yönergesi

Fit in Deutsch 2 Sınavı Goethe Institut tarafından düzenlenen bir sınavdır ve Dillere İlişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi kapsamında tanımlanan altı basamaklı yetkinlik derecesinin ikinci basamağını belgeler.

Fit in Deutsch 2 Sınavı tıpkı ilk sınavdaki gibi yazılı ve sözlü olmak üzere iki farklı bölümden oluşur.

Sınav günü veya sınav esnasındayken adaya hazırlık için ek süre verilmemektedir..

Yazılı bölüm kendi içerisinde okuma, dinleme ve yazma olmak üzere üçe ayrılır.

Dinleme bölümü yaklaşık 30 dakika sürer. Adaylar her doğru yanıt için bir puan, her yanlış yanıt için ise sıfır puan alırlar. Bu bölümden en fazla 20 Puan alınabilir.

Okuma bölümü de 30 dakika sürer. Adaylar bu bölümden en fazla 20 puan alabilirler. Yine burada da her doğru yanıt için bir puan, her yanlış yanıt için ise 0 puan verilir.

Yazma bölümü de 30 dakika sürer. Bu bölümden en fazla 16 puan alınabilir. Yazma bölümünde mektup direk cevap kâğıdına yazılır. Mektup yazarken kurşun kalem kullanılmaz, bunun yerine tükenmez kalem ya da pilot kalem kullanılabilir. Yalnızca cevap kâğıdına temiz bir şekilde yazılan mektup değerlendirmeye alınır.

Konuşma bölümü ise 2 aday ile birden yapılır. Bu bölümü sınav görevlileri tarafından yönetilmektedir. Konuşma bölümde de sadece konuşmaya yönelik sorular sorulur ve yanıtlar beklenir. Bu bölümden de en fazla 24 puan alınabilmektedir.

Bu bölüm genel de 15 dakika sürmektedir. Konuşma bölümü de kendi içerisinde üçe ayrılır. İlk bölümde adaylar kendilerini Goethe Institut’un istediği bilgiler doğrultusunda en az atlı cümle ile tanıtırlar. Bu işlem yaklaşık olarak 3 dakika sürmektedir.

İkinci bölümde aday açık şekilde duran 4 tane kart çeker ve kartların üzerinde bulunan soru kalıbı ve konuya göre yanındaki diğer adaya soru sorar. Diğer aday bu soruları yanıtlandırır. Bu sefer diğer aday kendisine 4 tane soru sorar ve aday bu soruları kendisi yanıtlandırır. Bu işlem de yaklaşık 6 dakika sürer.

Üçüncü e son bölümde de ise aday yine açık şekilde duran kartları çeker ve üzerinde bulunan resme göre ya rica ya da istek de bulunur.

Sözlü bölümdeki en önemli şey, adayın çektiği kartları görevliler dâhil hiç kimseye göstermemesi gerektiğidir.

Özel ihtiyaçlı adaylara ise verilen süre duruma göre uzatılabilir.

Adaylara cevapları işaretleyebilmeleri için ek süre verilmez. Bu nedenle son 5 dakikayı yanıtları işaretlemek ve kontrol etmeleri için ayırmalarını tavsiye ederiz.

Alınan Puanlardan Sonra:

80 – 68 arası puan alanlar : pek iyi
67 – 54 arası puan alanlar : iyi
53 – 40 arası puan alanlar : orta
39 – 0 arası puan alanlar : başarısız sayılırlar.

Fit in Deutsch 2 sınavını geçebilmek bütün bölümlere katılmış olmak ve en az 40 puan almanız yeterli olacaktır.

Buna da bakın

Fit in Deutsch 2 Sınavı Nedir? Ne İşe Yarar? 5

Fit in Deutsch 2 Sınavı Nedir? Ne İşe Yarar?

Fit in Deutsch 2 Sınavını kazanan adaylar günlük dilde başkalarıyla rahatça iletişim kurabilirler. Fit in …

Bir Cevap Yazın

error: İzinsiz Kopyalanamaz.