Start Deutsch 1 (Aile Birleşimi Sınavı) Sınav Yönetmeliği 1

Start Deutsch 1 (Aile Birleşimi Sınavı) Sınav Yönetmeliği

Start Deutsch 1 Sınav Yönetmeliği

 

Bu Sınav Yönetmeliği Goethe Institut tarafından belirlenmiştir.

 

Goethe Institut’un sınavları bütün katılımcılara açıktır. Herhangi bir alt veya üst yaş sınırlaması yoktur. (Buna rağmen 16 yaşından büyük katılımcıların bu sınava girmesini tavsiye ediyoruz. Bu yaştan küçük katılımcıların ise “Fit in Deutsch 1” Sınavına girmesini tavsiye ediyoruz.)

 

Bu sınavların Alman vatandaşlığı ile herhangi bir bağlantısı ise bulunmamaktadır.

 

Özel gereksinimi olan katılımcılar durumları kayıt sırasında belgelendirdikleri taktirde kendilerine sınav gününde özel koşullar sağlanacaktır. Bunun için “Özel Gereksinimi Olan Sınav Katılımcıları İçin Uygulama Yönergesi”ne bakmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Sınavlara girmeden önce sınavın bölümleri ve yönetmelikleri hakkında katılımcıların bilgi sahibi olmasını tavsiye ediyoruz.

 

Sınavın hangi gün hangi saatte yapılacağı, adayın sınava kabul edilip edilmeyeceği sınav merkezi tarafından belirlenir. Katılımın fazla olması durumunda ise kontenjan durumuna göre önce kayıt yaptıran katılımcılar sınava alınırlar. Sınava kabul edilmeyen katılımcılara ise yazılı bir şekilde sebebi sunularak yanıt verilir.

 

Kayıt ücreti peşin olarak katılımcıdan sınavdan önce alınır. Katılımcı eğer sınav günü hastaysa (bunu raporla ile belgelemesi durumunda) ücreti kendisine iade edilir ya da bir sonra ki sınav için alacak durumuna geçer. Katılımcı sınava girmediği ya da sınavdan çıkarıldığı taktirde ise sınav ücreti iade edilmez. Sınava girmekten vazgeçen adayın da sınav ücreti yine iade edilmez.

 

Sınava giren aday bütün kuralları ve koşulları kabul etmiş sayılır.

 

Sınav sonuçları sınavı düzenleyen merkez tarafından belirtilen tarihte açıklanır. Daha önce açıklanması mümkün değildir. Başarılı olan katılımcıların sertifikaları ise katılımcılara sınav sonucundan sonra teslim edilir.

 

Sınav gözetmeninin tarafsız olmadığını düşünüyorsanız bunu en geç sözlü bölüme girmeden önce dile getirip itiraz edebilirsiniz. Duruma göre önlem alınacağından emin olabilirsiniz.

Buna da bakın

Almanca Konuşma Kartları - Einkaufen 5

Almanca Konuşma Kartları – Einkaufen

  Sitemizin bu bölümünde Start Deutsch A1 (diğer adıyla Aile Birleşimi) Sınavının konuşma bölümünde karşınıza …

Bir Cevap Yazın

error: İzinsiz Kopyalanamaz.