telc’in Tanınırlığı

telc’in Tanınırlığı

telc den alacağın sertifika dünya genelinde tanınmaktadır. Federal Almanya Cumhuriyeti, yurt içinde ve yurt dışındaki üniversiteler, Alman vatandaşlığına geçmek isteyenler, Aile Birleşimi ile Almanya’ya gidecek olanlar,… başta olmak üzere dünya genelindeki bir çok kurum ve kuruluş bu sertifikalara tanımaktadır.

İkamet konusunda ise Almanca sertifikaları sadece Almanca konuşulan ülkelerde kabul edilmektedir.

telc'in Tanınırlığı 1

 

Türk üniversitelerindeki geçerliliği ise gerek üniversitenin kendinden gerekse de YÖK’ün ve ÖSYM’nin web sayfasından takip edilebilir.

 

Ayrıca Avusturya Entegrasyon Fonunun talebiyle ikamet ve vatandaşlık işlemlerinde dil belgesi olarak kabul edilen telc, İsviçre’nin bazı kantonlarında vatandaşlığa geçişte, bazılarındaysa memurluğa alımda gerekli belge olarak tanınmaktadır.

 

Bunun yanı sora Polonya’da memur alımlarında yabancı dil belgesi, Macaristan da üniversitelere girişte gerekli olan dil belgesi, ülkemizde yine ÖSYM B2 ve C1 düzeyindeki telc Almanca sertifikaları YDS’ye eşdeğer olarak kabul edilmektedir.

Almanya’da bazı bakıcılık meslekleri, Almanca ve Tıp Almancası için telc uzmanlık dil sertifikalarının olduğunu biliyor muydunuz?

Peki ya telc’in İspanya’da yabancı dil bildiğinizin bir kanıtı olduğunu?

Buna da bakın

Almanca Konuşma Kartları - Einkaufen 5

Almanca Konuşma Kartları – Einkaufen

  Sitemizin bu bölümünde Start Deutsch A1 (diğer adıyla Aile Birleşimi) Sınavının konuşma bölümünde karşınıza …

Bir Cevap Yazın

error: İzinsiz Kopyalanamaz.